Agenda

29 juni – Openbare Repetitie Museum Vosbergen

Museum Vosbergen – zaterdag 29 juni, vanaf 13:00
Adres: Vosbergerlaan 35, 9761 TJ Eelde

Op 29 juni houdt Moderato Cantabile een openbare repetitie, waarbij wij ons programma voor het komende seizoen gaan instuderen, met werken van o.a. Coulais, Tchikhinashvili, Verdi, Buxtehude en Tchaikovsky.

Ben je geïnteresseerd in hoe wij te werk gaan en hoe onze dirigent de klank met ons opbouwt? Kom dan kijken en luisteren, in het muziekinstrumentenmuseum in Eelde, Museum Vosbergen. Na de repetitie kun je genieten van solo-optredens van koorleden. Het totale programma duurt tot ca. 16:30.

Museum Vosbergen toegangsprijzen: 8 EUR volwassenen
kinderen 4 EUR 5 t/m 18 jaar en gratis tot 5 jaar
https://www.museumvosbergen.nl/


1 juni – ‘hemelse muziek’ in de Martinikerk

JOUW GROTE MARKT – zaterdag 1 juni, 13:30-14:00
De Martinikerk, Groningen

In het kader van de heropening van de Grote Markt stelde de Martinikerk zich open voor het publiek. Stichting Binnenstadskerken organiseerde een muzikale omlijsting van deze feestelijke gelegenheid, waarbij wij waren uitgenodigd als ’topkoor’ om daar een bijdrage aan te leveren met ‘hemelse muziek’.

Wij traden op om 13:30 in het hoogkoor met werken van Stopford (Lully, lulla, lullay), Coulais (In Memoriam), Tchikhinashvili (Cherry Tree), Verdi (Pater Noster) en Tchaikovsky (Hymn of the Cherubim).

Toegang gratis. Voor meer informatie:Voorjaarsklanken 2024

Op 24 maart en 14 april 2024 gaven wij een Paasconcert in (resp.) de Walfriduskerk te Hellum en de Mariakerk te Ruinen, met werken van Ticheli, Wagenaar, Rheinberger, Vasks en Verdi. Centraal in deze concerten stond het Stabat Mater, in een trio-arrangement van Nana Tchikhinashvili. Delen van het programma zijn ook uitgevoerd tijdens het korenfestival ZingZing! op 12 mei in Hoogezand, waar wij het spits mochten afbijten!

Het a cappella concert ‘Voorjaarsklanken‘ op 10 maart 2024 in de kerk van Eenrum, was met werken van Soelganishvili, Rossini en Schnittke een uitbreiding van hetgeen we op 25 februari 2024 zongen in de Sint Jozefkathedraal in Groningen. Tijdens dat ‘Uurtje Eeuwigheid‘ bood ons programma een combinatie van koorwerken (o.a. Ticheli, Myers, Preisner, Rheinberger, Vasks, Barber, Verdi, Tchaikovsky), afgewisseld met het Beyerle Quartet, dat het ‘Strijkkwartet Nr. 14 (Death and the Maiden)’ 1 Mov. van Franz Schubert ten gehore bracht.


Bezinning 2023

In november 2023 gaven wij twee concerten onder de titel ‘Bezinning‘. Deze titel was bewust gekozen: we leven in een tijd waarin oorlog, ziektes, natuurrampen, toenemende ongelijkheid, verharding, verdeeldheid aan de orde van de dag is. En daarin zijn momenten van (muzikale) bezinning belangrijk. Om rust te ervaren, in het hier en nu te zijn, saamhorigheid te ervaren en te genieten.

We voerden een divers a cappella programma uit – met werken van o.a. Samuel Barber, Josef Rheinberger, Giuseppe Rossini, Alfred Schnittke, Thomas Tallis, Frank Ticheli, Giuseppe Verdi, Johan Wagenaar, alsook enkele Georgische stukken, waaronder van onze eigen dirigente Nana Tchikhinashvili.

Dit concert gaven wij op zondag 12 november in de Doopsgezinde kerk in Groningen en op 26 november in de kerk van Garmerwolde.


In het voorjaar van 2023 hadden wij een gemengd programma, waarin a cappella stukken werden afgewisseld met werken van Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude en Gabriel Faur├ę. Dit concert werd opgevoerd op 3 juni in de Abdijkerk te Aduard en op 4 juni in de Sint Jozefkathedraal te Groningen.

Daarnaast hebben wij een kerkdienst in Ter Apel begeleid op 11 juni en hebben wij ook meegedaan met het korenfestival ZingZing! in de Oosterpoort in Groningen, op 18 juni.


Poster wall

Bezoek onze poster wall om een overzicht van vorige concerten te krijgen…