Agenda

Voorjaarsklanken – 10 maart

Eenrum – ‘Voorjaarsklanken’ – zondag 10 maart, 15:00 uur
Kerk Eenrum, Oudekerkhofpad 2 9967 RM, 9967 RM Eenrum

Omdat we langzaam weer richting voorjaar gaan, zingen we Voorjaarsklanken.

Daarbij passen bloemknoppen, ontluikende bloesem, jonge dieren en witte vlinders. Deze komen voor in vele delen van de wereld. Ze staan symbool voor schoonheid, gratie en zuiverheid: de symboliek van de witte vlinder sluit naadloos aan bij de stukken die we zingen en spelen op 10 maart 2024!

Kamerkoor Moderato Cantabile, o.l.v. van Nana Tchikhinashvili, voert koorwerken uit van o.a. Ticheli, Myers, Preisner, Rheinberger, Vasks, Barber, Verdi, Tsjaikovski, Kochlamazashvili en onze eigen Tchikhinashvili.

Klik hier om het programmaboekje in te zien.

Kaarten à €10,- bij de deur of bestellen: info@moderatocantabile.nl.


Kerk te Eenrum – detail van foto Hardscarf

voorjaarsconcerten 2024

In het voorjaar gaan we verder met a capella werken, van o.a. Coulais, Thompson, Vasks, Wagenaar, Tallis, Tchaikovsky en Tchikhinashvili.

HELLUM – zondag 24 maart, 15:00
Walfriduskerk, Hoofdweg 33, 9627 PA Hellumvia Stichting de Helmster Klokkenluider

RUINEN – zondag 14 april, 15:00
Mariakerk, Brink 11, 7963 AA Ruinenvia Stichting Muziek in de Mariakerk

HOOGEZAND – zondag 12 mei – Korenfestival ZingZing!
Het Kielzog, Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand

TER APEL – zaterdag 1 juni, 20:00
Kloosterkerk, Sellingerstraat 57, 9561 TA Ter ApelVorige concerten

Op 25 februari 2024 zongen we in de Sint Jozefkathedraal in Groningen tijdens het ‘Uurtje Eeuwigheid‘. Ons programma bood de luisteraar een combinatie van koorwerken (o.a. Ticheli, Myers, Preisner, Rheinberger, Vasks, Barber, Verdi, Tsjaikovski), afgewisseld met het Beyerle Quartet, dat het “Strijkkwartet Nr. 14 (Death and the Maiden)’ 1 Mov. van Franz Schubert ten gehore bracht.


In november 2023 hebben wij twee concerten uitgevoerd onder de titel ‘Bezinning‘. Deze is bewust gekozen: we leven in een tijd waarin oorlog, ziektes, natuurrampen, toenemende ongelijkheid, verharding, verdeeldheid aan de orde van de dag is. En daarin zijn momenten van (muzikale) bezinning belangrijk. Om rust te ervaren, in het hier en nu te zijn, saamhorigheid te ervaren en te genieten.

Er werd een divers a capella programma uitgevoerd – met werken van o.a. Samuel Barber, Josef Rheinberger, Giuseppe Rossini, Alfred Schnittke, Thomas Tallis, Frank Ticheli, Giuseppe Verdi, Johan Wagenaar, alsook enkele Georgische stukken, waaronder van onze eigen dirigente Nana Tchikhinashvili.

Deze concerten hebben wij op zondag 12 november uitgevoerd in de Doopsgezinde kerk in Groningen en op 26 november in de Kerk Garmerwolde


In het voorjaar van 2023 hebben wij een gemengd programma uitgevoerd waarin a capella werken werden afgewisseld met werken van Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude en Gabriel Fauré. Dit concert werd opgevoerd op 3 juni in de Abdijkerk te Aduard en op 4 juni in de Sint Jozefkathedraal, te Groningen.

Daarnaast hebben wij een kerkdienst in Ter Apel begeleid op 11 juni en hebben wij ook meegedaan met het korenfestival ZingZing! in de Oosterpoort in Groningen, op 18 juni.


Poster wall

Bezoek onze poster wall om een overzicht van vorige concerten te krijgen…