Agenda

Kerk te Eenrum – detail van foto Hardscarf

voorjaarsconcerten 2024

In het voorjaar gaan we verder met a capella werken, van o.a. Coulais, Thompson, Vasks, Wagenaar, Tallis, Tchaikovsky en Tchikhinashvili.

GRONINGEN – ‘Uurtje Eeuwigheid’ – zondag 25 februari, 14:00
Sint Jozefskathedraal, Radesingel 4, 9711 EJ Groningen

EENRUM – zondag 10 maart, 15:00
Kerk Eenrum, Oudekerkhofpad 2, 9967 RM Eenrum

HELLUM – zondag 24 maart, 15:00
Walfriduskerk, Hoofdweg 33, 9627 PA Hellum

RUINEN – zondag 14 april, 15:00
Mariakerk, Brink 11, 7963 AA Ruinen – via Stichting Muziek in de MariakerkVorige concerten

In het november 2023 hebben wij twee concerten uitgevoerd onder de titel ‘Bezinning‘. Deze is bewust gekozen: we leven in een tijd waarin oorlog, ziektes, natuurrampen, toenemende ongelijkheid, verharding, verdeeldheid aan de orde van de dag is. En daarin zijn momenten van (muzikale) bezinning belangrijk. Om rust te ervaren, in het hier en nu te zijn, saamhorigheid te ervaren en te genieten.

In november 2023 werd een divers a capella programma uitgevoerd – met werken van o.a. Samuel Barber, Josef Rheinberger, Giuseppe Rossini, Alfred Schnittke, Thomas Tallis, Frank Ticheli, Giuseppe Verdi, Johan Wagenaar, alsook enkele Georgische stukken, waaronder van onze eigen dirigente Nana Tchikhinashvili.

Deze concerten hebben wij op zondag 12 november uitgevoerd in de Doopsgezinde kerk in Groningen en op 26 november in de Kerk Garmerwolde


In het voorjaar van 2023 hebben wij een gemengd programma uitgevoerd waarin a capella werken werden afgewisseld met werken van Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude en Gabriel Fauré. Dit concert werd opgevoerd op 3 juni in de Abdijkerk te Aduard en op 4 juni in de Sint Jozefkathedraal, te Groningen.

Daarnaast hebben wij een kerkdienst in Ter Apel begeleid op 11 juni en hebben wij ook meegedaan met het korenfestival ZingZing! in de Oosterpoort in Groningen, op 18 juni.


Poster wall

Bezoek onze poster wall om een overzicht van vorige concerten te krijgen…